Лукойл не работи на загуба от миналата година. Това заяви шефът

...
Лукойл не работи на загуба от миналата година. Това заяви шефът
Коментари Харесай

Шефът на НАП Румен Спецов обясни защо Лукойл не е плащал корпоративен данък

" Лукойл " не работи на загуба от предходната година. Това заяви шефът на Националната организация по приходите (НАП) Румен Спецов в ефира на . По думите му настоящите индикатори на рафинерията във връзка с Данъка върху добавената стойност (ДДС) са доста положителни.

" Те през годината са правили по този начин наречените предплатени вноски по корпоративния налог, което е доста добра индикация, че ще платят налог. Срокът за подаването на данъчни заявления до 30 юни тази година за миналата година. Така че, след 30 юни ще можем да разясняваме какъв брой тъкмо облага са заявили, съобщи шефът на Национална агенция за приходите.

Той изясни, че в рафинерията има смяна в цялостната активност - разделяне сред индустриалната и комерсиалната активност във връзка с това коя компания какво прави. В този подтекст упованията на Приходната организация са за " положителни числа ".

По отношение на въпроса защо  " Лукойл " не е плащал корпоративен налог, Румен Спецов изясни, че има доста нюанси, които са довели до тази обстановка. Сред тях той уточни така наречен " швейцарски малки врати ", за които Национална агенция за приходите е " стопила " - не е признала разходната част в размер на 500 милиона лв., а също и инвестиция от $1,5 милиарда през 2015 година по създаване на една апаратура.

" Така, че обследването на самата апаратура, чистият документален поток, общата стойност - това е един много тежък и характерен развой, защото би трябвало да се намерят съответните експерти, които да кажат съответната апаратура дали коства толкоз ", изясни шефът на Национална агенция за приходите.

От години " Лукойл Нефтохим Бургас " търпи рецензии, че на фона на доходи от милиарди левове за продължителни интервали от време работи на голяма загуба и не заплаща корпоративен налог, напомня БТВ. Миналата година стана ясно, че има известно положително развиване на обстановката, тъй като в годишния си финансов доклад компанията разгласи нов модел на работа, при който тя ще стартира да работи на облага.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР